ÇOCUĞUM ÇOCUKLUĞUM PROJESİNDE ETKİNLİK SÜREÇLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Değerli Velilerimiz; Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün AR-GE biriminin hazırlamış olduğu "Çocuğum Çocukluğum" proje uygulamasında, 8. gün etkinliğine hep destek, tam destek olarak ulaşmış bulunmaktayız.

Okulumuzca hem öğretmenlerimiz  hem de velilerimizle uygulanan projede, 8. gün etkinliklerine ve projenin tamamına sayfanın altına eklediğimiz linklerden ulaşabilirsiniz. Projemiz hakkında ufak bir hatırlatma içinde aşağıdaki bilgileri okuyabilir, çocukluğunuza kendi çocuğunuzla dönerek ortak zamanlarda, nitelikli bir süreç yaşayabilme fırsatı sunan projemizle, etkili iletişim yolarını da artırabilirsiniz.

Konu: Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerine yönelik aile-çocuk arasındaki etkili iletişimi arttırmak ve dijital bağımlılığı azaltmak

Gerekçe: İlimiz rehberlik ve araştırma merkezleri koordinesinde okullarda uygulanan rehberlik ihtiyaçları     analizi sonucunda aile içi iletişim, dijital bağımlılık, otokontrol, problem çözme becerileri konusunda ihtiyaç olduğu belirlenmiştir. Bu nedenle projemiz okul öncesi-ilköğretim veli ve öğrencilerine pozitif yönde bir katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Amaç: Bu çalışmanın genel amacı, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin aileleriyle kaliteli ve etkili vakit geçirme, aile içi dinamikleri güçlendirme, kendilerini ifade etme becerilerini arttırmak

Hedefler:

• Aile içi etkili iletişimi arttırmak.
  • Ailenin iç dinamiklerini tanımak.
  • Empati, iş birliği, öz-denetim, dikkat geliştirme gibi becerileri arttırmak.
  • Oyun oynama becerileri geliştirmek.
  • Yaşam becerilerinde niteliksel olarak katkı sağlamak.
  • Artan dijital bağımlılığın önüne geçmek.
  • Kültürel mirasımız olan geleneksel oyunları nesillere aktarmak.
  • Yaratıcı düşünmelerini geliştirerek bilişsel gelişimlerini destelemek.
  • Araştırma ve keşfetmeduygusunugeliştirmek.
  • Problem çözme becerilerini geliştirmek

meb_iys_dosyalar/09/11/759066/dosyalar/2024_03/27225718_14154653_20gunluketkinlikler.pdf

meb_iys_dosyalar/09/11/759066/dosyalar/2024_03/27225806_14154653_cocugumcocuklugumprojesi.docx

Kaynak: AYDIN MEM ARGE